Nadační fond Veolia podpořil vznik 26 nových pracovních míst

Nadační fond Veolia již od roku 2000 podporuje v Moravskoslezském a Olomouckém kraji vznik nových pracovních míst. Na zasedání, které se konalo 20. dubna 2016 v Ostravě, bylo schvalovacím výborem finančně podpořeno dalších 17 projektů, díky kterým získá práci 26 osob, z toho pět zdravotně postižených. Za šestnáct let již bylo podpořeno 2 031 nových pracovních míst.

Nadační fond Veolia již od roku 2000 podporuje v Moravskoslezském a Olomouckém kraji vznik nových pracovních míst. Na zasedání, které se konalo 20. dubna 2016 v Ostravě, bylo schvalovacím výborem finančně podpořeno dalších 17 projektů, díky kterým získá práci 26 osob, z toho 5 zdravotně postižených. Za šestnáct let již bylo podpořeno 2 031 nových pracovních míst.

Nadační fond Veolia podporuje především tradiční i netradiční řemesla a projekty přinášející společenskou prospěšnost obyvatelům. Díky pomoci Nadačního fondu Veolia vzniknou například nové provozovny soukromých jesliček a mateřské školy Mrňousek v Ostravě a ve Frýdlantu nad Ostravicí. V zařízeních zřízených Ing. Zuzanou Běhalovou, finalistkou soutěže Lady Business Moravskoslezského kraje a zakladatelkou Mrňouska, je kladen největší důraz na zdraví dětí a jejich všestranný rozvoj. Spokojenost dětí je zaručena domácím prostředím jednotlivých provozoven. O děti pečují tety a paní učitelky, které je učí novým dovednostem a pomáhají s osvojením života v kolektivu.

Ani na dubnovém zasedání schvalovacího výboru nechyběly tzv. zelené projekty. Za zmínku určitě stojí projekty paní Kateřiny Kohutové a Pavly Skapové, které se shodně věnují šití moderních látkových plen z vysoce kvalitních materiálů – bambusových vláken či merino vlny. Díky této ekologické variantě přebalování miminek a batolat nejen ušetříte cca poloviny nákladů ve srovnání s jednorázovými plenami, ale především nevyprodukujete cca 2,5 tuny odpadu, který se rozkládá stovky let.

Velmi záslužné činnosti se věnuje paní Jaroslava Lukšová, která provozuje denní stacionář Linie radosti ve Frýdku – Místku pro klienty s mentálním, fyzickým i kombinovaným postižením. I díky podpoře Nadačního fondu Veolia mohla vzniknout Dílna Radost, která umožňuje klientům denního stacionáře zapojit se do pracovního procesu v rámci nově zřízených chráněných pracovních míst. V této dílně vznikají originální drobné textilní výrobky či reklamní předměty s potiskem.

Celková podpora vzniku nově vytvořených pracovních míst představuje částku 1 300 000 Kč. Za šestnáct let rozdělil nadační fond mezi 1 208 projektů malých podnikatelů již více než 95 mil. Kč a vzniklo 2031 pracovních míst, z toho 285 pro osoby se zdravotním znevýhodněním.

...

Skupina Veolia zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v oblasti optimalizovaného řízení zdrojů. S více než 174 tisíci zaměstnanci na pěti kontinentech skupina navrhuje a realizuje řešení pro odvětví vodního, odpadového a energetického hospodářství, která přispívají k udržitelnému rozvoji měst i průmyslu. Prostřednictvím svých tří vzájemně se doplňujících činností se Veolia podílí na zpřístupňování zdrojů, zachovávání dostupných zdrojů a jejich obnově.
V roce 2015 zásobovala skupina Veolia 100 milionů obyvatel pitnou vodou, 63 milionům obyvatel poskytovala kanalizační služby, vyrobila 63 milionů MWh energie a zhodnotila 42,9 milionu tun odpadů. V roce 2015 činil konsolidovaný obrat společnosti Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) 25 miliard eur. www.veolia.com