Veolia pomáhá svým zaměstnancům s dobrými skutky

Celkem 148 žádostí zaměstnanců skupiny Veolia z 332 došlých podpoří letos Nadační fond Veolia. Celkem bude letos na projekty zaměstnanců vyplaceno 3 641 572 Kč.

Firemní nadační fond Veolia pomáhá již 7 let realizovat regionální veřejně prospěšné projekty, do kterých se jako dobrovolníci zapojují zaměstnanci společností skupiny Veolia v České republice. MiNiGRANTY® VEOLIA, největší projekt Nadačního fondu Veolia, pomohly od roku 2008 celkem 736 projektům, mezi které bylo rozděleno na 19 mil. korun.

Jednou za rok může kterýkoli ze zaměstnanců skupiny Veolia požádat o MiNiGRANT® – finanční příspěvek do výše 50.000Kč na veřejně prospěšný projekt, ve kterém se sám ve svém volném čase angažuje. Příjemcem finančního daru jsou neziskové organizace nebo konkrétní fyzické osoby.

Spektrum podporovaných aktivit je velmi pestré. Řada úspěšných žadatelů se věnuje volnočasovým aktivitám dětí a mládeže (skauti, ochránci přírody, letní tábory, amatérské sportovní kluby i kulturní organizace), další usilují o zlepšení výuky na školách formou zajímavých přednášek, projektové výuky a nákupu atraktivních pomůcek. Silné zastoupení mají organizace pomáhající handicapovaným lidem (asistentské služby, nákup i zapůjčování kompenzačních pomůcek, rehabilitace a socializace pro lidi s fyzickými a mentálními handicapy) a seniorům (asistenční a hospicové služby). V neposlední řadě je mezi našimi zaměstnanci mnoho dobrovolných záchranářů – členů sborů dobrovolných hasičů nebo Červeného kříže.

Letní terapeutické integrační tábory pro děti

Letošní „Minigrant“ získala i paní Pavla Bažantová, referentka oddělení laboratorní kontroly Pražských vodovodů a kanalizací působící v organizaci Děti patří domů. Tato organizace se věnuje podpoře a propagaci náhradní rodinné péče.

První holčičku získala Pavla Bažantová s manželem do náhradní rodinné péče v roce 1992. Po dvou letech následovalo roční děvčátko, potom další dva kluci. „Jeden z kluků, Tomáš, k nám přišel v 16 letech. Dva roky před tím jsme ho měli v hostitelské péči, která není nijak dotovaná. V té době jsem se dozvěděla, že Nadační fond Veolia podporuje děti z dětských domovů, a tak jsem jim napsala, že by náš Tomáš potřeboval brusle. To bylo úplně neuvěřitelné, v životě mi nikdo na ty děti nic nedal,“ říká Pavla Bažantová. A dodává: „Minigranty nejsou jen o penězích. Někdo mi tím říká, že dělám něco, co má cenu.“

A kam peníze letos poputují?

„Pro děti pořádáme tábory. Tak z nich zaplatíme ubytování a stravu asistentů. Podpoříme osvojitele dětí a část půjde i na vzdělávání týmu, který se o vše stará,“ doplňuje Pavla Bažantová.