H2O a poklad šíleného oka

Vychází nová kniha!

 

Vydejte se na další dobrodružství kamarádů Huga, Huberta a Ofélie v druhém dílu sci-fi pro mládež všeho věku od Petra Stančíka s obrázky Galiny Miklínové. První díl H2O a tajná  vodní mise získal ocenění Zlatá stuha za nejlepší Knihu roku 2018 v kategorii beletrie pro děti. Vydání knihy jsme s radostí podpořili.

Petr Stančík
Pro malé čtenáře napsal podzemní pohádkový horor Mrkev ho vcucla pod zem, čtyři napínavá dobrodružství Jezevce Chrujdy i knihu O Díře z Trychtýře, provrtanou opravdovou dírou. Dospělým jsou určené prózy Pérák, Mlýn na mumie (Magnesia Litera 2015 za prózu) a Andělí vejce (Kniha roku Lidových novin 2016 4.–6. místo).

Galina Miklínová
Je autorkou oblíbeného večerníčku O Kanafáskovi a pěti autorských krátkých filmů. Se spisovatelem Pavlem Šrutem přivedla na svět trilogii Lichožrouti (Magnesia Litera 2009, Nejkrásnější kniha roku 2009 a Magnesia Litera za knihu desetiletí). Na motivy prvního dílu natočila celovečerní animovaný film Lichožrouti (Trilobit 2017, Chicago International Film Festival Best Animated Feature by Children Jury, nominace na Českého lva a Ceny české filmové kritiky).