Linka bezpečí spouští kampaň proti šikaně

Linka bezpečí spouští spolu s Veolií kampaň “Postav se s námi proti šikaně”, která je zaměřená na děti školou povinné, studenty, rodiče a pedagogy.

Šikana představuje celospolečenské téma, jehož závažnost potvrzují i statistiky Linky bezpečí. V roce 2016 bylo přijato 2239 hovorů o šikaně, což je nejvíc za poslední čtyři roky. Kampaň vyzývá rodiče, děti i pedagogy, aby se nebáli o šikaně mluvit, “postavili” se za oběť šikany a podpořili bezplatnou celostátní Linku bezpečí, kde se touto problematikou zabývají speciálně vyškolení konzultanti.
 
Za podpory společnosti Veolia vznikl videospot, který bude spuštěn na sociálních sítích v několika verzích a ukazuje, jak je důležité nebýt lhostejný - Postavit se proti šikaně a chránit její oběť, která potřebuje podporu, pozornost a pomoc. Patrony kampaně jsou i herec Filip Tomsa a zpěvák Sebastian. Na webových stránkách www.zastavsikanu.cz mohou lidé napsat vzkaz nebo natočit video a pomoci druhým svým vlastním příběhem nebo vyjádřit podporu a nesouhlas se šikanou.