Seznamte se s našimi ambasadory

Katarína Linczényiová a Jakub Vágner - oba jsou vrcholovými sportovci a v mnohém se shodují s hodnotami a vizí naší společnosti. Katarína si vzala za své téma plastového odpadu, se kterým se potýká na svých cestách a Jakub svým přístupem k přírodě inspiruje a vychovává mladou generaci. Snaží se ochránit biodiverzitu a vracet ji tam, kde se vytratila narušením přírodní rovnováhy.

Katarína Linczényiová se narodila v Bratislavě, ale jejím druhým domovem se stala voda. Věnuje se totiž freedivingu, a to na světové úrovni. Je reprezentantkou Slovenska, kde také drží všechny hloubkové rekordy. Freediving, je potápění bez dýchacího přístroje, tedy jen se zásobou vzduchu v plicích, kterou má potápěč z nadýchnutí se nad hladinou vody. Potápěč tak dokonale ovládá své tělo a především psychiku. Katarína se věnuje také stress managementu a je certifikovanou mentorkou u British Psychological Association. Na počátku všeho přitom stála její autoimunitní nemoc kloubů, která ji takřka upoutala na lůžko. Díky freedivingu a zdravému životnímu stylu se však její stav začal zlepšovat a dnes je profesionální sportovkyní.
Více informací o Kataríně naleznete ZDE.
 
Jakub Vágner je cestovatel, dobrodruh a především nejznámější český rybář. Je držitelem pěti světových rekordů v lovu ryb a známý je i svým pořadem Fish Warrior, který vysílala televizní stanice National Geographic Channel. Pro Českou televizi natočil seriál Rybí legendy Jakuba Vágnera, jehož obě série koupil a odvysílal další světový televizní kanál Discovery Channel. Ryby rád loví, ale pak je zase vrací zpět do vody. A to nejen ty ulovené. V našem společném projektu „Cesta pstruha“ vracel pstruhy do českých vod, kam odjakživa patří. Zaznamenává a natáčí nejen život pod hladinou, ale i nad hladinou, ať už to jsou zvířata či původní obyvatelé na nejrůznějších částech světa. Vyráží především do těch neprobádaných. Zásadním tématem je pro něj biodiverzita a její zachování pro další generace.  Společně jsme vytvořili projekt laboratoře biodiverzity na jezeře Katlov, kde bude možné pozorovat místní živočišné a rostlinné druhy, které se na toto místo díky Jakubovi po letech vrátily.  Více informací o Jakubovi naleznete ZDE