Vodní dům získal dvě významná ocenění

Vodní dům zvítězil v pátém ročníku soutěže o nejoblíbenější turistický cíl Česka v kategorii Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu.

Soutěž DestinaCZe pořádala agentura Czech Tourism, která každý rok představuje zajímavé turistické atraktivity napříč Českou republikou. O vítězi rozhodovala veřejnost hlasováním na webových stránkách www.ceskozemepribehu.cz. Vodní dům byl nominován v kategorii Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu, kde mezi cíli ideálními pro rodinnou dovolenou s 881 hlasy zvítězil. 
 

“Z ocenění máme s kolegy z Českého svazu ochránců přírody Vlašim velkou radost, protože potvrzuje, že se nám povedlo to, o co jsme vybudováním Vodního domu usilovali – mluvit o významu čisté vody tak, aby to bylo zajímavé a srozumitelné pro všechny věkové kategorie od batolat po jejich prarodiče“, uvedla vedoucí Vodního domu Tereza Ptáčková.

 
Odborníci na reklamu ocenili expozici
 
Vodní dům získal během dvou týdnu další ocenění. Interaktivní expozice Vodního domu zvítězila v soutěži POPAI AWARDS 2017 v kategorii Ekologické koncepce.
Soutěž, kterou vyhlašuje odborná asociace POPAI Central Europe, je pro tvůrce příležitostí zviditelnit své nejlepší realizace za poslední dva roky. Do soutěže bylo letos přihlášeno 109 realizací ve 20 soutěžních kategoriích. Expozice Vodního domu soutěžila v kategorii Ekologické koncepce, kde zvítězila.

Vodní dům je návštěvnické středisko evropsky významné lokality Želivka, které vzniklo s pomocí skupiny Veolia  Česká republika. Najdete v něm moderní expozici, která atraktivní formou seznamuje se světem vody.