Zaměstnanec Veolie zachránil život mladé ženě

Tragicky mohla skončit procházka rodiny z Krnova nebýt pohotové reakce zaměstnance společnosti Veolia Energie ČR. Pavel Daněk, strojník turbíny z Teplárny Krnov, zachránil mladou maminku i jejího psa, kteří nešťastnou náhodou uvízli ve srázu nad propastí na Cvilíně.

Paní Steuerová, která byla s dcerou a její 2 a půl letou holčičkou a psem na procházce, v e-mailu firmě napsala: „Chtěla bych poděkovat vašemu zaměstnanci p. Pavlovi Daňkovi z Krnova, který dne 11.10.2018 zachránil život mé 28-leté dceři a jejímu zlatému retrívrovi, kteří  při procházce spadli do rokle. Pan Daněk vše viděl zespoda, ihned dojel autem a pomocí lana oba, dceru i psa, vytáhl. Jsem mu vděčná za záchranu mé dcery !!! ale i psa. Dnes by tady už nemuseli být.
 
O události včetně poděkování napsal zpravodajský server bruntalsky.denik.cz článek pod názvem: „Drama na Cvilíně. Žena a pes málem přišli na skále o život. Zachránil je místní.“ Uvádí se v něm mimo jiné: Pavel Daněk si počínal jako profesionální záchranář. Přesně věděl, co je třeba udělat. Radil ženě balancující nad propastí klidným hlasem, jak si má lano uvázat kolem pasu a omotat kolem ruky. Díky jeho pokynům a jištění se za svou paní vyškrábal nahoru i Marley (pes).
 
Vedení teplárny i skupiny Veolia děkuje panu Daňkovi za jeho mimořádný čin.
Článek v bruntálském a krnovském deníku