Hranice dvou tisíc nových pracovních míst překonána

Nadační fond Veolia již od roku 2000 podporuje v Moravskoslezském a Olomouckém kraji vznik nových pracovních míst. Na svém zasedání, které se konalo 11. února 2016 v Olomouci, bylo schvalovacím výborem finančně podpořeno dalších devět projektů, díky kterým získá práci jedenáct osob. Za šestnáct let již bylo vytvořeno 2 006 nových pracovních míst.

Nadační fond Veolia již od roku 2000 podporuje v Moravskoslezském a Olomouckém kraji vznik nových pracovních míst. Na svém zasedání, které se konalo 11. února 2016 v Olomouci, bylo schvalovacím výborem finančně podpořeno dalších devět projektů, díky kterým získá práci jedenáct osob. Za šestnáct let již bylo vytvořeno 2 006 nových pracovních míst.

Nadační fond Veolia podporuje především tradiční i netradiční řemesla a projekty přinášející společenskou prospěšnost obyvatelům. Díky pomoci Nadačního fondu Veolia vzniknou například nově v Prostějově jesle rodinného typu společnosti Dětský krůček s.r.o. pro děti do tří let věku. Dětem se zde budou věnovat zkušené zdravotní sestřičky a pedagogičtí pracovníci. Vznikem tohoto zařízení franchisového typu, který již úspěšně funguje v Ostravě a Havířově, se na Prostějovsku částečně vyřeší dlouhodobý problém s nedostatečnou kapacitou stávajících jeslí. V tomto zařízení vzniknou tři nová pracovní místa.

V současnosti je péče o naše životní prostředí považována za jednu z hlavních priorit dnešní doby, i proto schvalovací výbor velmi zaujal netradičně zaměřený projekt mladé inovativní společnosti Nano4people s.r.o., která se zabývá a podílí na aplikaci multifunkčních fotokatalytických antibakteriálních nátěrů, které za pomocí světla dokážou čistit vzduch od organických nečistot, virů, bakterií, alergenů, toxinů, plísní, zápachu, cigaretového kouře, dokonce i smogu.

Celková podpora vzniku nově vytvořených pracovních míst představuje částku 570 000 Kč. Za šestnáct let rozdělil nadační fond mezi 1 192 projektů malých podnikatelů již téměř 94 mil. Kč a vzniklo 2006 pracovních míst, z toho 280 pro osoby se zdravotním znevýhodněním.

...

Skupina Veolia zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v oblasti optimalizovaného řízení zdrojů. S více než 179 tisíci zaměstnanci* na pěti kontinentech skupina navrhuje a realizuje řešení pro odvětví vodního, odpadového a energetického hospodářství, která přispívají k udržitelnému rozvoji měst i průmyslu. Prostřednictvím svých tří vzájemně se doplňujících činností se Veolia podílí na zpřístupňování zdrojů, zachovávání dostupných zdrojů a jejich obnově.
V roce 2014 zásobovala skupina Veolia 96 milionů obyvatel pitnou vodou, 60 milionům obyvatel poskytovala kanalizační služby, vyrobila 52 milionů MWh energie a zhodnotila 31 milionů tun odpadů. V roce 2014 činil konsolidovaný obrat společnosti Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) 24,4 miliard eur*. www.veolia.com
(*) Předběžné údaje za rok 2014 včetně Dalkie International (100%) a po vyloučení Dalkie France.