STARTér opět pomohl uskutečnit sny novým podnikatelům!

Nadační fond Veolia schválil v rámci svého programu STARTér, Věř si a podnikej! podporu pro 22 nových projektů, díky nimž získá práci 29 osob. Mezi schválené projekty byla v úterý 26. června v Olomouci rozdělena částka ve výši 1 140 000 Kč.

Nadační fond Veolia schválil v rámci svého programu STARTér, Věř si a podnikej! podporu pro 22 nových projektů, díky nimž získá práci 29 osob. Mezi schválené projekty byla v úterý 26. června v Olomouci rozdělena částka ve výši 1 140 000 Kč.

Nadační fond Veolia podporuje v Moravskoslezském a Olomouckém kraji v rámci programu STARTér, Věř si a podnikej! především tradiční i netradiční řemesla a projekty přinášející společenskou prospěšnost obyvatelům. Červnovému zasedání schvalovacího výboru dominovaly projekty drobných podnikatelů z oblasti služeb a řemeslné výroby.

Spojení tradiční kožedělné výroby s moderními technologiemi se bude nově věnovat např. paní Drnovská z Ostravy. Její podnikání bude zahrnovat návrh, grafické zpracování a samotnou tvorbu atypických designových výrobků převážně z kůže. Vyrábět bude například brašny, peněženky či knižní vazby a věří, že se jí při této práci podaří zkombinovat znalosti, které získala studiem architektury, s řemeslnými dovednostmi a zkušenostmi. Zájemce o vojenskou historii určitě potěší počin paní Adamusové, která se rozhodla profesně věnovat výrobě replik vojenského vybavení a speciálních kostýmů pro divadelní představení a televizi. Své podnikání rozšiřuje i paní Majerová z Němčic nad Hanou, u které si můžete zakoupit originální módní oblečení prodávané pod vlastní značkou MAJERKA.

Pokud se neradi fotíte, ale rodinné či vlastní fotografie vám přeci jen chybí, zkuste se nově obrátit na paní Tomisovou. Tato fotografka se zaměřuje především na ty, kteří se před objektivem necítí dobře. Pokud naopak fotografiím holdujete a pořádáte nějakou větší akci, můžete si u fotografky paní Žáčkové kromě klasických služeb fotografa objednat i moderní fotobudku a budete mít na co vzpomínat.

U všech podpořených dlouhodobě sledujeme vývoj jejich podnikání a jsme velmi rádi, pokud se jim daří nebo dokonce své podnikání dále rozšiřují. Na červnovém zasedání byla schválena podpora pro rozšíření podnikání spolku DUHA Klub Rodinka, Ajorodinka, Rozvišť či Sofisa. Všechny tyto organizace působí v oblasti předškolního vzdělávání a s podporou Nadačního fondu Veolia vytvořily dohromady již 17 dlouhodobých pracovních míst.

Celkově bylo za dobu existence programu STARTér, Věr si a podnikej! podpořeno již 2 273 nových pracovních míst částkou přesahující 106 mil. Kč.

...

Skupina Veolia zaujímá v celosvětovém měřítku vedoucí postavení v oblasti optimalizovaného řízení zdrojů. S více než 169 tisíci zaměstnanci na pěti kontinentech skupina navrhuje a realizuje řešení pro odvětví vodního, odpadového a energetického hospodářství, která přispívají k udržitelnému rozvoji měst i průmyslu. Prostřednictvím svých tří vzájemně se doplňujících činností se Veolia podílí na zpřístupňování zdrojů, zachovávání dostupných zdrojů a jejich obnově.
V roce 2017 zásobovala skupina Veolia 96 milionů obyvatel pitnou vodou, 62 milionům obyvatel poskytovala kanalizační služby, vyrobila 55 milionů MWh energie a zhodnotila 47 milionů tun odpadů. V roce 2017 činil konsolidovaný obrat společnosti Veolia Environnement (kotovaná na Paris Euronext: VIE) 25,12 miliard eur.
www.veolia.com