Voda pro Afriku má letos sílu lva

Se začátkem listopadu spustil Nadační fond Veolia tradiční benefiční prodej dárkových předmětů, jehož 100% výtěžek přispěje k zajištění lepšího přístupu k pitné vodě v další lokalitě jižní Etiopie. Hlavním partnerem projektu a zároveň realizátorem všech prací v terénu je česká nezisková organizace Člověk v tísni, o.p.s.

V letošní nabídce předmětů najdete zcela nové křišťálové karafy na vodu od mladého designéra Eduarda Seiberta, skleněnou lahev na vodu v neoprenovém obalu a dřevěnou brož s motivem lva, který je letošním motivem projektu.

Benefiční prodej v rámci letošního devátého ročníku projektu probíhá od listopadu do vyčerpání zásob, nejdéle však do 20. 12., prostřednictvím nadačního e-shopu  a také na 2 místech v Praze 1: Café by Veolia ve Florentinu a v Centru Člověka v tísni v Galerii Langhans.

I letos platí, že Voda pro Afriku pomáhá i u nás doma. „Prodáváme výrobky vyrobené převážně ručně a výhradně v České republice. Nákupem dárků pro benefiční prodej podporujeme regionální a začínající firmy. Zboží prodávané v e-shopu balí a pro distribuci připravují klienti a asistenti denního stacionáře pražské organizace POHODA – společnosti pro normální život lidí s postižením,“ uvedla Vendula Valentová, ředitelka nadačního fondu.

Jaké předměty si můžete v letošní limitované edici koupit?

Karafa na vodu je z ručně foukaného křišťálového skla, vyrobená v české sklárně Květná. Autor návrhu – student pražské UMPRUM E. Seibert říká: „Karafa na vodu je symbolickým reprezentantem pomoci Africe. Tvar je dekorován horizontálními pruhy odkazujícími k estetice přepravních kanystrů, které se v Africe používají. Karafa ale hlavně připomíná potřebu pomoci, důležitost vody i lidské solidarity.“

Skleněná lahev s dřevěným víčkem a originálním neoprenovým obalem je z produkce české firmy Drink it. Lahev je celá vyrobená v České republice. Díky textilnímu obalu je lahev odolnější a hodí se dobře jako náhrada pet lahve pro nošení v tašce či batohu.

Dřevěná brož s motivem lva od firmy BeWooden. Je to mladá česká firma založená na lásce ke dřevu, originalitě a stylu. Brož je také ruční výroby a návrh speciálně upraven pro limitovanou edici našeho projektu.

Nákupem těchto předmětů přispějete 23-29 % z ceny do veřejné sbírky Nadačního fondu Veolia k tomuto projektu. Zbytek do výše prodejní ceny výrobku vloží do sbírky jako dar Nadační fond Veolia. Celých 100 % ceny výrobku putuje tedy do veřejné sbírky.

Děkujeme za vaši přízeň a podporu sbírky.