Zásady zpracování cookies (Cookies policy)

Verze platná od září 2022

Tento dokument se vztahuje na veškeré návštěvy webových stránek, které jsou majetkem Veolie nebo subjektů skupiny Veolia.
Cílem tohoto dokumentu je informovat návštěvníky (uživatele) našich webových stránek (aplikací) o povaze souborů cookies, jejich funkcích a používání a pomoci návštěvníkům vyjádřit svou volbu správným nastavením.
 

1. Co jsou soubory cookies?

Cookies (neboli sledovací soubory) jsou malé soubory, které se ukládají do paměti koncového zařízení (na pevný disk počítače, do telefonu, tabletu apod.), když navštívíte nějaké webové stránky.

V tomto dokumentu budeme používat obecný termín „cookies“ nejen pro samotné soubory cookies, ale také pro trackovací kódy a další související technologie (např. web beacons, fingerprinting).

 

2. K čemu cookies slouží? 

Cookies obsahují náhodné řetězce alfanumerických znaků, které identifikují návštěvníka stránek a umožňují tak správci stránek zjistit, jestli se daný návštěvník na stránky vrací, jak často a jaké jsou jeho preference. Díky cookies také můžete zůstat stále přihlášeni, stránky si pamatují vaše volby a mohou vám sdělovat relevantní lokální informace.

Cookies neslouží k infikování počítačů viry. Jakmile jsou přiděleny, nezjišťují na zařízení návštěvníka žádné osobní informace.

Jediné osobní údaje, které mohou soubory cookie případně obsahovat, jsou ty, které zadá sám návštěvník, například vyplněním kontaktního formuláře. V takovém případě jsou osobní údaje zašifrované tak, aby je mohl přečíst pouze server, který dané soubory cookie vytvořil. Pokud návštěvník na stránky žádné své osobní údaje nezadá, stránky sice poznají, že se na ně vrací osoba, která je již navštívila, ale nejsou schopny určit, o koho se jedná.
 

3. Typy cookies

Naše stránky používají 3 typy cookies:

3.1 Nezbytné cookies (“technické”, příp. “funkční”) 

Souhlas vždy ON, nelze vypnout

Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování webových stránek a nelze je v našich systémech vypnout, umožňují plynulé a bezpečné využití nebo usnadnění přístupu na naše stránky a využívání jejich hlavních funkcí. Obvykle vznikají při požadavku na nějakou služby, jako např. nastavení vašich preferencí ochrany osobních údajů, zapamatování uživatelského jména nebo vyplňování formulářů. V prohlížeči je možnost tyto cookies zablokovat, ale některé části našich stránek pak nemusí fungovat. Tyto cookies nepodléhají předchozímu souhlasu uživatele, protože neukládají žádné osobní údaje.

3.2 Statistické cookies 

Souhlas OFF, dokud uživatel nezaškrtne

Tyto cookies shromažďují informace o používání stránek, umožňují měřit jejich výkonnost, návštěvnost, umožňují vypracovat statistiky a zejména pak změřit využití obsahů, to vše za účelem vylepšení daných stránek z hlediska ergonomie i obsahu.

Některé cookies mohou být používány za účelem měření účinnosti reklamních obsahů. Jiné mohou sloužit k boji proti nekalým praktikám na internetu. Pokud návštěvník tyto cookies odmítne, nemá to žádný vliv na kvalitu užívání stránek.

3.3 Marketingové cookies

Souhlas OFF, dokud uživatel nezaškrtne 

Tyto cookies pocházející zejména od třetích stran (Osoba, organizace nebo jiný subjekt, který není součástí naší společnosti, např. poskytovatel reklamy nebo provozovatel sociální sítě) umožňují návštěvníkům např. sdílet obsah stránek s jinými uživateli internetu nebo sdílet svůj názor na naše stránky či na jejich obsah, např. prostřednictvím Facebooku, Twitteru a podobných sociálních sítí.

Některé cookies též mohou nabízet reklamu partnerů Skupiny Veolia, když uživatel navštíví jiné webové stránky. Souhlasem s používáním těchto cookies umožňujete třetím stranám nabízet vám reklamu šitou na míru. Odmítnutím těchto cookies nemusíte zamezit zobrazování reklamních sdělení, ale docílíte toho, že zobrazovaná reklama již nebude zohledňovat vaše zájmy a preference.

Pokud návštěvník našich stránek klikne na tlačítko pro sdílení obsahu, webové stránky/aplikace dané třetí strany nebo sociální sítě nahrají soubor cookie, ovšem informace z něj může číst pouze jeho vydavatel.

Rádi bychom upozornili na skutečnost, že sociální sítě používající tato tlačítka dokáží identifikovat uživatele internetu, aniž by danou sociální síť používal, a mohou sledovat pohyb uživatele na internetu.

Chcete-li se o cookies třetích stran dozvědět víc, informace najdete na stránkách jejich vydavatelů.

 
4. Seznam používaných cookies

Jméno

Doména

Funkce

Životnost

 

AUTHSSL

 

.veolia.com

 

Tento soubor cookie poukazuje na to, že je třeba použít HTTPS verzi těchto stránek. Je k dispozici pro přihlášené uživatele.

 

23,15 dní

 

Drupal.tableDrag

.showWeight



 

www.veolia.com

Tento soubor cookie pomáhá při zobrazování záložek a formulářů v různých prohlížečích. Využívá se tehdy, pokud stránky, na které se díváte, zobrazují různé informace formou záložek.



 

365 dní

SESS*\SSESS*

.veolia.com

Tento soubor cookie se používá ke správě vaší přihlašovací relace.

 

23,15 dní

 

_ _atuvc

 

www.veolia.com

Tento soubor cookie patří k widgetu platformy sociálního sdílení AddThis a ukládá aktualizace počtu sdílených stránek.

 

2 roky

_ga

.veolia.com

Google Analytics

2 roky

 

_gcl_au

 

.veolia.com

Tento soubor cookie využívá Google AdSense ke zjišťování účinnosti reklamy na stránkách, které danou službu využívají.

 

3 měsíce

_gid

.veolia.com

Používá se k rozlišení uživatelů.

1 den

_sm_au_c

.veolia.com

Tento soubor cookie se používá k urychlení dodání obsahu souboru cookie Cloudflare.

 

relace

cookies-layer-w as-shown

www.veolia.com

Dokládá, že se při první návštěvě stránek zobrazil banner s informací o souborech cookie.

3 roky

has_js

www.veolia.com

Používá společnost Drupal ke zjišťování, zda je povolen JavaScript.

relace

 

tc_ptid

 

.veolia.com

Náhodný generátor osobních identifikátorů (používá se k přiřazení návštěvníka k jeho profilu).

 

2 roky

tc_ptidexpiry

.veolia.com

Hodnota expirace sledovacích souborů cookie.

2 roky

hp-popin-was-s hown

.veolia.com

Používá se ke zjištění, zda byl zobrazen HP popin.

3 roky

Partnerské společnosti, jejichž cookies můžete instalovat prostřednictvím stránek Veolie, jsou například Google (služby Google Maps, reCaptcha), dále Twitter Acquia Lift, Add This, Youtube, Cloudflare, Addtoany, New Relic, LinkedIn, Hubspot, Hotjar a Diskus.

 

5. Jak dlouho cookies uchováváme?

5.1 Doba uchovávání cookies 

Platnost cookies je obvykle maximálně 2 roky, jednotlivé doby platností jsou k nalezení v Seznamu cookies v Cookie liště. 

5.2  Doba uchovávání informací shromážděných prostřednictvím cookies

Po vypršení platnosti souboru cookie budou údaje shromážděné prostřednictvím těchto souborů cookie buď smazány nebo anonymizovány v závislosti na povaze souboru cookie.
Informace shromážděné prostřednictvím statistických cookies uchovává vydavatel maximálně po dobu 25 měsíců.
 

6. Jak spravovat, zakázat nebo smazat své cookies?

Návštěvník má více možností, jak spravovat své cookies. Může je přijmout nebo odmítnout, přičemž svou volbu může kdykoli změnit.

6.1 Cookie lišta

Nezbytné cookies nelze smazat ani zakázat. Funkčnost našich webových stránek je na nich technicky závislá. Nástroj pro souhlas s cookies, který používáme (cookie lišta), nemůže blokovat cookies na webových stránkách třetích stran propojených z našich webových stránek, protože tyto webové stránky nemůžeme technicky kontrolovat.

S výjimkou výše uvedených „nezbytných cookies“, které nelze deaktivovat, je ukládání všech ostatních typů cookies podmíněno předchozím souhlasem uživatele.

Naši cookie lištu lze použít k přizpůsobení preferencí uživatele ohledně cookies. Tento nástroj uloží preference týkající se cookies a vyžádá si pravidelně opětovné potvrzení souhlasu, aby uživatelé byli informováni o případných změnách v našich zásadách zpracování cookies a ochrany osobních údajů. Prostřednictvím cookie lišty se uživatel může rozhodnout, zda chce do svého zařízení při prohlížení našich webových stránek uložit statistické cookies pro měření návštěvnosti nebo marketingové cookies třetích stran pro reklamní účely a sdílení obsahu prostřednictvím sociálních sítí. Cookies může uživatel také smazat nebo zablokovat. 

Při první návštěvě webové stránky se uživateli zobrazí lišta s informacemi o cookies. Uživatel pak může přijmout/aktivovat nebo odmítnout/deaktivovat instalaci cookies prostřednictvím zaškrtnutí/odškrtnutí políček k tomu určených. S výjimkou políčka týkajícího se nezbytných cookies jsou ostatní políčka ve výchozím nastavení nezaškrtnutá. Jakákoli deaktivace znamená odmítnutí uložení příslušných cookies.

Pokud uživatel přijme ukládání cookies na svém zařízení, cookies integrované do stránek a obsahu budou dočasně uloženy ve vyhrazeném prostoru zařízení a budou čitelné pouze pro odesílatele.

Odmítnutí cookies, které nejsou nezbytné, nesmí vést k omezení přístupu na webové stránky.

Uživatel může kdykoli odvolat svůj souhlas nebo změnit své volby týkající se cookies kliknutím na odkaz v dolní části webových stránek (“Zásady používání cookies”).

6.2 Nastavením v prohlížeči

Většina prohlížečů cookies automaticky akceptuje. Uživatel se může rozhodnout je blokovat a může v prohlížeči nastavit, že chce být upozorněn na to, když se nějaká webová stránka snaží na jeho zařízení nějaký soubor cookie nahrát.

Pokud chcete cookies smazat, případně vypnout, najdete toto nastavení svého prohlížeče. Je ovšem vhodné mít na paměti, že tím můžete deaktivovat některé funkce webových stránek, které mohou přestat fungovat. Pozn: vypnutí cookies nemusí znamenat vymazání cookies ze zařízení.

Provedení změny nastavení závisí na typu prohlížeče. Návod najdete obvykle v nápovědě daného prohlížeče (případně v nastavení, nástrojích apod.). Přikládáme několik odkazů na nápovědy nejčastěji využívaných prohlížečů:

Varování: Vaše rozhodnutí, zda přijmout nebo odmítnout soubory cookies, je samo založeno na jednom nebo více souborech cookies. Pokud vymažete soubory cookies integrované na našich webových stránkách, Skupina Veolia již nebude vědět, jak jste se rozhodli, a při příští návštěvě některé z našich webových stránek budete muset svou volbu provést znovu. Svou volbu budete muset zopakovat, pokud používáte jiné prohlížeče nebo jiné zařízení, jako je tablet nebo smartphone.

7. Kde získat další informace? 

Další informace a kontakty naleznete na našich stránkách. 

Problematikou cookies se v České republice v rámci ochrany osobních údajů zabývá Úřad pro ochranu osobních údajů.

Tento dokument je průběžně aktualizován, např. při technických změnách nebo změně související legislativy.