Veolia a královéhradečtí vodohospodáři darovali 1,7 milionu Kč FN Hradec Králové na nákup plicního ventilátoru a na ochranné pomůcky pro zdravotníky

Královéhradecká fakultní nemocnice v pátek obdržela od skupiny Veolia - hlavního akcionáře vodohospodářské společnosti Královéhradecká provozní a.s. - půl milionu korun na nákup plicního ventilátoru. Zároveň se improvizovaně dohodl management vodohospodářů na rychlé sbírce na ochranné prostředky pro zdravotníky a během hodiny se tak sešlo dalšího  1,2 milionu.

S panem ředitelem jsme se shodli, že tato částka je správnou cestou. Plicní ventilátory budou v nejbližších dnech rozhodovat o bytí či nebytí, o tom, zda nakažení lidé, kterých bude přibývat, přežijí, či nepřežijí, řekl při předání půlmilionového daru
Jakub Hanzl
generální ředitel Královéhradecké provozní

Více informací zde.

Děkujeme panu profesorovi za milá slova. Věříme, že tato forma pomoci má smysl!

Pátek překvapil! Fakultní nemocnice dnes převzala od vodohospodářů půl milionu na plicní ventilátor. Další víc než milion pak mezi sebou vybralo vedení Veolie a jejich dodavatelé.
FN na schůzce s vodohospodáři reprezentoval ředitel Palička a já, dále je na snímku hradecký primátor Hrabálek a bývalý primátor Fink, posledním do party je generální ředitel Královéhradecké provozní Jakub Hanzl.
K překvapení všech přítomných se management vodohospodářů na místě dohodl na rychlé sbírce na ochranné prostředky pro zdravotníky a během hodiny se sešlo dalšího 1,2 milionu. Dle slov ředitele Hanzla ho to stálo hodinu telefonování. Klobouk dolů! Já když hodinu telefonuji, mívám z toho zavařené ucho, ale stav účtu nezměněný :) Je dobře, že se vodohospodářům daří a že svou pozici podepřenou víc než 15letým působením dokáží takto akceschopně využít pro dobrou věc.
Další plicní ventilátory nepochybně potřebujeme. A za půl milionu se dá pořídit velmi slušný ventilátor, který je schopen našim pacientům pomoci. Možná i dva. Celá tato událost mě však ještě víc těší z morálního nebo chcete-li symbolického hlediska. Je velice důležité vědět, že máte za sebou někoho, kdo vám podá pomocnou ruku v situaci, kdy ji můžete potřebovat. Prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc